CCIR: O forță ascunsă în diplomația economică a României
Într-o lume în care economia și politica sunt strâns legate, diplomația economică devine un instrument esențial pentru dezvoltarea și consolidarea relațiilor externe ale unei țări. În acest context, Camera de Comerț și Industrie a României (CCIR) își propune să devină un partener de nădejde pentru guvernele viitoare ale României. „Noi ne dorim să fim o instituție complementară cu guvernele României care vor veni, complementarisul venind în mod special în ceea ce înseamnă diplomație economică. România suferă mult la acest capitol. Suntem foarte slab reprezentați în străinătate”, a declarat Mihai Daraban, președintele CCIR.
160 de ani de la înființarea Camerelor de Comerț: O istorie plină de realizări
În urmă cu 160 de ani, C. A. Rosetti, ministrul Agriculturii de la acea vreme, a propus introducerea primelor Camere de Comerț din Principatele Unite Române. Decretul a fost semnat ulterior de domnitorul Alexandru Ioan Cuza, marcând astfel începutul unei noi ere în dezvoltarea economică a României. „Sunt puține instituții cu un rol definitoriu în consolidarea statului român modern precum sistemul cameral din România”, a afirmat premierul Marcel Ciolacu, subliniind importanța acestor organizații în evoluția țării.
Un eveniment aniversar cu acorduri de muzică clasică
Evenimentul aniversar a fost marcat printr-un concert de muzică clasică, un mod elegant de a celebra istoria și realizările Camerelor de Comerț din România. Într-o lume în care schimbările sunt rapide și adesea imprevizibile, aceste instituții rămân un pilon stabil și de încredere în dezvoltarea economică a țării.
Sursa: Realitatea.net