mai 22, 2025
Divertisment

Chefi internaționali vin la Craiova – Capitala Gastronomiei est europene

Chefi internationali vin la Craiova Capitala Gastronomiei est europene

Explozie culinară la Craiova: Chefi internaționali și specialiști în gastronomie din 11 țări est-europene

În weekend, Craiova devine scena unui spectacol culinar de proporții, găzduind „Festivalul de vinuri și mâncăruri”. Evenimentul, organizat pentru prima dată în cadrul proiectului Craiova – Capitala Gastronomică est-europeană, aduce laolaltă chefi și specialiști în gastronomie din 11 țări est-europene.

Descoperiri senzoriale și asocieri inedite

Pe parcursul a două zile, vizitatorii vor avea ocazia să participe la dezbateri, conferințe și prezentări pe teme culinare și oenologice, să descopere noi arome și să se bucure de experiențe senzoriale unice. În plus, vor putea degusta din deliciile gastronomiei est-europene și să redescopere gastronomia oltenească, pusă în valoare de elevii și profesorii de la Liceul de Industrie Alimentară.

11 restaurante, 11 țări est-europene

În prima zi a evenimentului, 11 restaurante din Craiova vor prezenta meniuri care promovează țările reprezentate în proiect: Azerbaidjan, Bulgaria, Croația, Georgia, Grecia, Macedonia de Nord, Polonia, Republica Moldova, Serbia, Turcia, Ungaria. În același timp, elevii și profesorii Liceului de Industrie Alimentară vor prezenta produse culinare de inspirație locală.

Expoziții, cursuri și degustări

Evenimentul va include și degustări de produse ale unor crame sau importatori de vinuri, alte băuturi și produse alimentare, expoziții prezentate de peste 25 de furnizori artizanali ori industriali de produse alimentare, precum și cursuri introductive în tehnica evaluării produselor alimentare.

Conferințe despre identitatea națională

În a doua zi a evenimentului, Ziua națională a României, vor avea loc lucrările conferințelor despre identitatea națională „Gastronomia – cu bune, cu rele”, unde practicieni din turism și producție alimentară vor conferenția împreună cu specialiști din alte domenii de relevanță, în context interdisciplinar, despre brandul de țară, branduri de regiuni, turism și plusvaloarea pe care producția alimentară și serviciile de ospitalitate turistică le pot aduce României.

Sursa: Top Secret Craiova